Technisch

ProjectionMapping op mijn Huis!

Creatieve Profilering is een keuzedeel waarbij je zelf kunt bepalen wat voor project je wil doen. Hierbij moet je wel een aantal doelen stellen. Deze doelen zijn je persoonlijke leerdoelen om aan te kunnen werken. Ik heb er voor gekozen om een projection mapping op mijn huis te gaan maken. Dit heb ik later ook uitgevoerd waarvan hier rechts het resultaat te zien is! Voor meer informatie over het proces van het project kun je boven op de titel drukken.

Spacemakers

Bij spacemakers heb ik samen met een groep andere studenten (van verschillende scholen en opleidingen) en hyperculture (bedrijf) gewerkt aan een thematisering. Hier hebben wij gekozen voor een botanische tuin. Hiervoor heb ik een combinatie tussen planten en techniek gemaakt met als uitgangspunt ‘wat als de techniek en planten samen smelten’. Voor meer informatie over het proces van het project kun je boven op de titel drukken.

Unity VR

Mijn originele idee was om een VR twin te maken waarin je met je hand de la open kunt doen in de VR wereld terwijl dit gelijktijdig gebeurt in de echte wereld. Mijn idee is gebaseerd op een video van Valem. In deze video legt hij uit hoe je een echte wereld verandert in een Virtual Reality experience. Druk hierboven op de project naam om naar het unity VR project te gaan. Voor meer informatie over het proces van het project kun je boven op de titel drukken.

Ambitie Project

Bij het ambitie project heb ik er voor gekozen om een 3de projection mapping te maken hierbij heb ik als thema de jaarwisseling van 2019-2020 gekozen. Deze is ook precies op de jaarwisseling online gekomen.

ProjectionMapping

Op 7 november 2019 kreeg ik een opdracht bij creativity waar we een filmpje moesten maken met projection mapping. Ik vond dit zo gaaf dat ik in het weekend direct aan de slag ben gegaan. Ik begon met het maken van de linker toren om te kijken hoeveel werk het was. Het bleek uiteindelijk wel mee te vallen. Dit kwam mede door de live preview van adobe die mijn mask aanpassingen direct weergaf op mijn beamer. Hierdoor kon ik heel gemakkelijk aanpassingen maken en precies werken. Het totale project heeft me 9 uur gekost over een totaal van 2 dagen. Op 14 november heb ik het aan mijn leerkracht creativity laten zien. Ze vond het cool. De leerkracht vond het zo gaaf dat ze hem als voorbeeld gebruikt.

Eerste Computer Build

Ik ben altijd al van het gamen geweest en heb om deze reden ook bedacht een eigen computer te bouwen. Dit heb ik ook gedaan. Voor het in elkaar zetten heb ik een aantal samenstellingen gemaakt met behulp van tweakers. Hier heb ik ook veel geleerd over de samenstelling en werking van een computer. Ook heb ik hier geleerd hoe je een computer in elkaar moet zetten. Dus ik heb eerst alle informatie gevraagd over het samenstellen. Daarna ben ik alle onderdelen gaan bestellen en heb ik de computer in elkaar gezet. Dit proces heeft 2 a 3 maanden tijd gekost (Van nov 2016 tot en met dec 2016. Ondertussen heb ik een nieuwe videokaart in mijn pc gekocht. Een nieuwe voeding omdat de oude kapot was gegaan… en een nieuwe processor omdat het probleem van het topic aan bleef houden.

Tweede Computer Build

In 2016 ben ik begonnen met het maken van een eigen PC. Hierbij heb ik geleerd hoe dit moet. Bij een stage op het Roc ter AA in Helmond heb ik veel geleerd als het gaat om computers bouwen en hoe moeilijk een probleem te vinden is als je PC niet functioneert. Ik heb door de jaren heen aanpassingen gemaakt aan mijn PC. En ik ben op dit moment bezig met een PC die voor de verkoop is. Dit heb ik gefilmd en dit resultaat laat ik zien in de video hiernaast. Dit project heeft zo’n 3 maanden geduurd om te maken omdat er een probleem was met het geluid wat nu opgelost is. Dit is ook te zien in de video.