Technisch

Unity VR

Mijn originele idee was om een VR twin te maken. Waarin je met je hand de la open kunt doen in de VR wereld terwijl dit gelijk tijdig gebeurd in de echte wereld.
Mijn idee is gebaseerd op een video van Valem. In deze video legt hij uit hoe je een echte wereld veranderd in een Virtual Reality experience. 
Druk hierboven op de project naam om naar het unity VR project te gaan.

Ambitie Project

Bij het ambitie project heb ik er voor gekozen om een 3de projection mapping te maken hierbij heb als thema de jaarwisseling van 2019-2020 gekozen. Deze is ook op precies op de jaarwisseling online gekomen.

ProjectionMapping

Op 7 november 2019 kreeg ik een opdracht bij creativity waar we een filmpje moesten maken met projection mapping. Ik vondt dit zo gaaf dat ik in het weekend direct aan de slag ben gegaan. Ik begon met het maken van de linker toren om te kijken hoeveel werk het was. Het bleek uiteindelijk wel meetevallen. Dit kwam mede door de live preview van adobe die mijn mask aanpassingen direct weergaf op mijn beamer. Hierdoor kon ik heel gemakkelijk aanpassingen maken en precies werken. Het totale project heeft me 9uur gekost over een totaal van 2 dagen. Op 14 november heb ik het aan mijn leerkracht creativity laten zien. Ze vond het cool. De leerkracht vond het zo gaaf dat ze hem als voorbeeld gebruikt.

Eerste Computer Build

Ik ben altijd al van het gamen geweest en heb om deze reden ook bedacht een eigen computer te bouwen. Dit heb ik toen der tijd ook gedaan. Voor het in elkaar zetten heb ik een aantal samenstellingen gemaakt met behulp van tweakers. Hier heb ik ook veel geleerd over de samenstelling en werking van een computer. Ook heb ik hier geleerd hoe je een computer in elkaar moet zetten. Dus ik heb eerst alle informatie gevraagd over het samenstellen. Daarna ben ik alle onderdelen gaan bestellen en heb ik de computer in elkaar gezet. Dit proces heeft 2 a 3 maanden tijd gekost (Van nov 2016 t/m dec 2016). Ondertussen heb ik een nieuwe videokaart in mijn pc gekocht. Een nieuwe voeding omdat de oude kapot was gegaan… en een nieuwe processor omdat het probleem van het topic zich aan bleef houden.

Tweede Computer Build

In 2016 ben ik begonnen met het maken van een eigen pc. Hierbij heb ik geleerd hoe dit moet. Bij een stage op het rocteraa in Helmond heb ik veel geleerd als het gaat om computers bouwen en hoe moeilijk een probleem te vinden is als te pc niet functioneerd. Ik heb door de jaren heen aanpassingen gemaakt aan mijn PC. En ik ben op dit moment bezig met een PC die ik verder verkoop. Dit heb ik gefilmd en dit resultaat laat ik zien in de video hiernaast. Dit project heeft zo’n 3 maanden geduurd om te maken aan gezien er een probleem was met het geluid wat nu op gelost is. Dit is ook te zien in de video.