Ambitie Project

Het ambitie project moest bewijzen waarom ik goed bij creative technologies pas.

2020 ProjectionMapping

Welkom op de pagina van mijn Ambitie Project! Om heel eerlijk te zijn wist ik niet dat je nog iets extra’s moest doen voor het AmbitieProject maar gelukkig was ik op dat moment al met een groot project bezig dus heb ik die gebruikt als project.

Op school kregen we bij creativity de opdracht om een ProjectionMapping te maken deze heb ik dat zelfde weekend al een gemaakt voor de test. Deze ProjectionMapping is te zien op mijn Portfolio pagina. Omdat er zulke leuke reacties kwamen op mijn eerste ProjectionMapping had ik besloten een 2de te maken thuis. Het idee was om voor 2020 een ProjectionMapping te maken.

Ontwerp + Onderzoek

Met een poll op instagram vroeg ik of het een goed idee was. Dit was positief en ik maakte er werk van. Ik begon met het vragen of iedereen het een leuk idee vond (slide 1). Hier bleek het grootste gedeelte enthousiast over te zijn. Hierna ben ik begonnen met het brainstormen over wat voor soort design ik kan maken. Als laastse heb ik op instagram gevraagd welke muziek we gingen gebruiken. Uiteindelijk is het yottabyte geworden van Martin Garrix. Hieronder is een design te zien van wat mijn idee was om te maken. Om het principe een beetje te promoten heb ik ook nog een trailer gemaakt. Hierbij ik het principe van promoten heel overdreven gemaakt met een disclaimer aan het einde van de video.

Dit ontwerp is geinspireerd door een gebouw naast het philips station. Hier zitten ook ruitvormen in. Zoals je in de legenda kunt zien is er heel wat gaande om dit te maken. Het zwarte is de achtergrond plaat. Verder is het rode de 1ste laag die er boven uitsteekt. En het groene de 2de laag.

Maken en editen.

Ik heb gekozen om de plaat van karton te maken omdat dit het makkelijk is. De kleuren van de beamer zullen wel iets achteruit gaan omdat ik niet op volledig wit aan het projecteren ben maar dat verschil is niet zo super groot. Ik heb vooral gesneden om de vormen uit het karton te krijgen. Dit was veel werk en daarom ben ik gaan afwijken van het ontwerp dat hierboven te zien was. Van de grotere vormen heb ik 21 gesneden en van de kleine 11. Ook heb ik nog kleine ondersteuning er onder gemaakt dit was veel werk en koste me al een weekend. Ik heb alle maskers gemaakt in premiere pro zelf hierbij kon ik gebruik maken van live preview. Dit zorgde ervoor dat ik de maskers nauwkeurig kon plaatsen. Hier onder zijn vier afbeeldingen van het maken en het eindresultaat. Ik maakte bij het project gebruik van naming dus ik kon heel gemakkelijk weten welke ik liet zien en welke hier. Het totaal project heeft mij zo’n 20 uur gekost.

Resultaat!