Playground

De eerste dag ben ik bezig geweest met de eerste ledstrip die aangestuurd gaat worden via een microcontroller om te testen of ik deze via de wifi bedient krijg. Hierbij had ik was problemen en dit lijkt aan de stroom toevoer van de ledstrip te liggen.

Verder ben ik gaan onderzoeken naar wat ik voor de rest nog allemaal wil doen. En hierbij kwam ik er achter dat er al een makkelijker alternatief is zodat ik zelf niet zoveel hoef te programmeren. Dit heet WLED. Hierin staan heel veel dingen al voor geprogrammeerd en hierbij hoef ik alleen nog maar de ledstrips etc op elkaar aangesluiten.

Blijkbaar lag het probleem van mijn ledstrip bij mijn eigen code en niet zo zeer bij de ledstrip. Voor de zekerheid is er nu toch een capacitor toegevoegd om lekstroom op te vangen. Verder ga ik de ledstrip nog extra functionaliteiten geven kijk hiervoor op de pagina breaking ground.

Product 1 is een ledstrip die op mijn tafel komt te liggen. Deze is zo goed als klaar het kan alleen wel nog zijn dat de leds een diffuus of nog iets van een randje als “blokkade” zodat je niet recht in de ledjes kijkt.

Voor product 2 is het idee om een vervanger te maken voor een lamp boven mij. In eerste instantie was ik van plan om een ontwerp te maken die leek op bitluni. Hiervoor zou ik een soort ronde bol maken met balletjes er op. Dit dan met de lampjes pingpong balletjes.

In deze afbeelding rechts staan de pingpong balletjes uitgebeeld als orange balletjes. Deze zouden door de ledjes van kleur kunnen veranderen. Met dit design was ik best blij alleen ik dacht hierbij ook dat ik redelijk snel klaar zou zijn met het design en wou meer iets wat ik aan kon passen naar hoe ik het wou. Om deze reden ben ik verschillende manier om het modulair te maken gaan maken.

Aan de rechterkant zie je een kleine 3D print en een grotere (rechter 2). Deze prints zijn gemaakt om te kijken hoe groot het er in de werkelijk uitkomt. Het principe van het rechter idee is dat je een stukje hebt die je met een soort puzzelvorm aan elkaar kunt maken. Hierbij zou de stroom dan over een magneet aansluiting gaan.

Bij het idee links was het de bedoeling om een ledstrip te maken die je met een soort tentakels kunt bewegen. Het grootste na deel hier aan is dat het lastig is om de ledstrip dan nog in de juiste manier er in te houden.

Final Version.

Het uiteindelijke idee is om een soort koker te maken waarin de ledstrip of van boven of van onder zit. Hierbij zit er in een stuk maar 1 ledstrip in plaats van 2 waardoor het makkelijker wordt om er mee om te gaan, als het gaat om de aansluitingen. In dit uieindelijke idee kunnen nog verschillende designs mogelijk zijn. Maar het is wel duidelijk dat ik de ledstrip niet op 2 kanten ga vast maken zoals in het vorige design. Hieronder staan een aantal mogelijke ideeën die zouden kunnen.