Inspiratie Database Formeel.

De inspiratie database is aangemaakt om later nog inspiratie uit te kunnen halen maar ook omdat dit een opdracht was het keuzedeel Creatieve Profilering. Bij elke inspiratie leg ik uit waarom ik dit interessant vind. De formele database is gemaakt omdat je iets visueel interessant vind.

Projection Mapping.

Projection Mapping is een van mijn grootste interesses. Je kunt met een beamer veel dingen verlichten en illusies creëren op een gebouw. Dit kan zowel 3D als 2D zijn. Het meest interessante effect vind ik de 3D effect waarbij het lijkt of het gebouw daadwerkelijk beweegt.

Light mapping in software.

In dit voorbeeld heb ik even gepakt hoe light mapping werkt in unity. Het gaat hier om light gebruik in programma’s. Het verlichten van 3D modellen vind ik heel intressant. Het gebruik in kleuren bepaalt sfeer in een scéne. Dit is uiterst belangrijk bij het overbrengen van een gevoel en beeld. Dit kan iets spannend maken maar ook rustig en kalm aanvoelen.

Pakket dieven!

Wat ik interessant vind aan het porch pirate project van Mark Rober is dat hij het super gaaf heeft gemaakt met de glitter bomb. Terwijl hij gelijk tijdig zijn dieven aan het pesten is en dit opneemt om mensen er duidelijk van de maken dat dit een probleem is. Verder heeft hij ook al 2 vernieuwde versies gemaakt.

Mark Rober.

Mark Rober is voormij een inspritatie bron omdat hij problemen oplost met technische oplossingen. Hierbij koppelt hij vaak ook er een leuk factor aan. Of bedenkt hij een absurd probleem om op te lossen. Zoals een robot die 1000 domino’s per minuut kan plaatsen.