Inspiratie Database Informeel.

De inspiratie database is aangemaakt om later nog inspiratie uit te kunnen halen maar ook omdat dit een opdracht was het keuzedeel Creatieve Profilering. Bij elke inspiratie leg ik uit waarom ik dit interessant vind. De informele database is gemaakt omdat je het principe / concept van iets super interessant / gaaf vind dus niet persee om hoe iets er uit ziet maar meer de uitvoering hiervan.

Illusionisten

Illusionisten zijn super leuk omdat deze dingen laten gebeuren zonder dat je ze doorhebt. Hierbij kun je het idee creëren dat iets is gebeurd terwijl dat misschien helemaal niet zo is of op een ander moment gebeurde.

The Super Mario Effect

Quote: Shifting the focus from falling into pits to saving the spincess, to stick with a task and learn more. Manier van leren en doorzetten. Heeft te maken met de focus op het einddoel wat zich uit in betere resultaten. Dit maakt het uitvoeren van iets minder onzeker omdat je minder bezig bent met de negatieve aspecten en meer gefocust op je einddoel.

Time Management

Als het gaat om manage van mijn tijd. Zit ik vaak nog wel eens in de problemen. Omdat ik op een bepaald stuk vastloop. Hierbij probeer ik vaak dat genen direct optelossen om verder te kunnen. Terwijl het tijd technisch vaak beter zou zijn om verder te gaan met iets anders om er later op terug te komen.

How To Gain Focus?

De beste manier om geconcentreerder en beter te werk te gaan is om minder op je telefoon te zitten. Deze manier wil ik een week uitproberen. Hierbij wordt ongeveer 30 minuten genoemd. Ik ga proberen dit in de eerste week op een uur te houden.