Blender

3D Blender: Prima de opdracht uitgevoerd.

Tot aan de vorige blogpost was in opdracht van school. Zelf ben ik verder gegaan aan Level 2 van de blender tutorial en heb het al voor elkaar gekregen om hagelslagjes met verschillende kleuren op de donut te plaatsen. Dit heb ik dus ook geheel vrijwillig uit eigen interesse gedaan.

Ik heb gisteren mijn blender skill opdracht af gemaakt. We moesten 2 opdrachten maken. Waarvan een level 1 van blender, deze is te zien op de vorige blogpost. De volgende opdracht was dat we een low polygon dier moesten maken. Ik heb er voor gekozen om een triceratops te doen omdat deze van alle kanten een afbeelding had en een duidelijke vorm heeft. 

Hieronder is te zien op welke afbeelding de triceratops is gebaseerd. 

Vandaag heb ik de laatste tutorial gevolgd van blender guru op level 1. Hierbij heb ik geleerd hoe je een kleur toevoegd en hoe je het licht enigsinds doorschijnend maakt in blender. Dat was heel gaaf om te leren omdat na deze tutorial je ook daarwerkelijk een eindresultaat hebt.

Vandaag heb ik weer tutorials gevolgd. Had hier en daar klein beetje problemen maar het lukte daarna wel weer. Ik moet zelf wel zeggen dat blender enorm wennen is en dat het in het begin nog wel eens lastig kan zijn doordat de shortcuts beetje ondhandig werken in het begin. Maar daar had ik vorig jaar met adobe ook last van. Gaat na een tijdje wel over. Ik heb twee tutorial gevolgd en geleerd hoe je je renders etc. aan moet passen ook heb ik veel gesculpt. Heb een plaat geplaatst onder de donut en de eerste render uitgevoerd. Morgen ga ik weer verder met blender. Hier onder de eerste render. 

Vandaag heb ik geoefend met blender en ben ik bezig geweest met het volgen van de aangeraden tutorial op het portaal. Na 4 tutorials is dit een beetje hoe de donut er uit ziet. Vind dit zeer leuk en ben van plan om de hele tutorial te volgen. 

In de eerste tutorial heb ik voornamelijk shortcuts binnen blender leren kennen. 
In de tweede tutorial hebben we de basis vorm van de donut gemaakt. Hierbij heb ik ook geleerd dat je niet elke vorm moet laten zoals hij is en daarom hebben we de vorm wat natuurlijker gemaakt.
In de derde hebben we de topping er op gemaakt. Ook hierbij hebben we aan de zij kante een natuurlijke vorm toegepast.
En in de vierde hebben de druppels achtige vormen aan de topping toegevoegd.