Shine Project

Het Shine project is een project dat je maakt voor je shine moment. Dit moment zou op het sintlucas zijn voor je familie om je werk te laten zien op een eigen wijze. Hierbij hoorde ook een leerdoel die je zelf (met je docent) moest kiezen en meer aandacht aan moest richten. Die van mij was: Meer vooronderzoek doen.

Afgelopen weekend (20, 21 en 22 maart) heb ik een box gemaak om mijn project in te doen. Ik heb dit met hulp van mijn vader gedaan. We deden dit met een decoupeerzaag. Hierdoor konden we niet super perfect rechte stukken zagen vandaar dat het niet perfect er uit ziet. Voor het vervangen van mijn content heb ik een paar artikelen uit de krant gebruikt om het een idee te geven. Hier boven post ik dalijk mijn eindresultaat.

Ik heb gisteren middag een contructie in elkaar gezet voor het draaien van mijn mobiel.De reden waarom ik met knex werk is omdat knex heel simpel en makkelijk werkt voor dit soort constructies. En heb hier al veel ervaring mee dus dat werkt goed mee. Vandaag heb ik de maten van de tafels op gemeten en de maximale ruimte die je kunt gebruiken is 70cm X 70cm (Halve tafel). Deze maten ga ik in een plaat uitzagen. Dit ga ik uit een houte plaat halen omdat dit stevig materiaal is. Verder ga ik nog gaatjes boren voor het maken van licht gaatjes voor van die kleine led verlichting die je bij kerst gebruikt als versiering.

Heb gisteren avond onderzoek gedaan naar hoe ik mijn scherm van mobiel deel met mijn laptop en er is dus blijk baar een functie in windows dat je het scherm van je mobiel kunt delen met je computer. Dit zorgde er voor dat er een vertraging van 0.5 seconden op zit in plaats van een vertraging van 10 seconden. Ben hier achtergekomen door te googlen en tutorials te kijken.

Nodige materialen:

  • Stevig Materiaal (geel / orange stuk)
  • Laptop (licht blauwe stuk, zonder de bal aan het rode)
  • Knex (rooie gedeelte aan de boven kant)
  • Mobiel (paarse gedeelte is net te zien onder het bovenste gedeelte)
  • Karton / media uiting (dit is het rooie gedeelte aan de onderkant)
  • Lampjes om licht te creëren in de box (deze lampjes ga ik zo onzichtbaar mogelijk plaatsen.

Moet nog bedenken wat ik als ga laten zien als media-uiting. Waarschijnlijk een telefoon standaard campagne. Heb wat voor onderzoek gedaan naar dingen die al bestaan. Hieronder staan een aantal afbeeldingen over mijn onderzoek.

De eerste afbeelding is een tentoonstelling in een museum hierbij zijn meedere kijkdozen een grote vorm geworden
De tweede afbeelding is een markthal in Rotterdam.

Deze afbeeldingen inpireren mij omdat het museum laatzien dat je vormen ook kunt combineren op een bijzondere manier. De markthal laat zien dat je een enorme illusie kunt creëren op het eerste gezicht zou je denken dat dit een plaatjes is dat weer gegeven wordt op beelschermen aan de buiten kant maar dit is niet het geval. Je kijkt daadwerkelijk bij de hal naarbinnen. Er is gebruik gemaakt van beeldschermen die een groot plaatje op de randen weer kan geven.

Heb een klein ontwerpje gemaakt van wat mijn concept nu is. Zie afbeelding hiernaast.
Het rooie onder is voor mijn content, het orange worden de zijkanten. Dit is voornamelijk karton. Het blauwe muurtje is een scherm waarop het beeld van de hangende telefoon te zien is. De hangende telefoon is net te zien op het paarse vlak aan de boven kant. Het rooie gedeelde boven is een knex meganisme die er voor zorgt dat je kunt draaien. De blauwe bal is het punt waar je kunt draaien. Mijn idee is om een kijk doos te maken. Hierin staat mijn process / mijn projecten omschrijven moet even kijken wat ik er op zet. Je kunt op een speciale manier in de kijkdoos kijken want je ziet namelijk op een scherm wat er in de doos zit. In het midden hangt een mobiel die naar YouTube (of een andere methode) streamt deze stream staat aan op het scherm. vanaf buiten kun je aan een hendel draaien om de mobiel te draaien en dit te zien op YouTube. Ik gebruik deze methode of deze toepassing omdat ik het een enorm leuke manier vindt om te laten zien waarin ik geïntreseerd ben.