Interactive Instruction Development

Keuzedeel van Periode 8

In de overgang van periode 7 op 8 heb ik gewerkt een nieuwe opdracht die een probleem van een klas genoot op moet lossen. Mijn mede student kon geen idee bedenken dus kreeg ik er een van de docent. Dit was om mensen beter te verdelen over de trein. En hierbij drukte te vermeiden / verkleinen. Het komt te vaak voor dat een voorkant van de trein druk is terwijl de rest rustig is.

De volgende elementen zitten in mijn concept en moeten het probleem voorkomen:
Met de app waar je je aan kunt melden voor een reis hierbij word je bij een bepaalde trein deur gevraagd om naar binnen te gaan. Ook staat met een groot led scherm boven het perron waar welke deur komt en waar / wanneer je in kunt stappen. Je zou deze led schermen kunnen vervangen voor stickers op de grond. Hierbij zou de trein wel elke keer op de zelfde plek stil moeten komen te staan en zou je voor verschillende treinen verschillende stickers op het perron moeten plaatsen. Zie de afbeelding hier onder.

Verder heb ik nog een storyboard van het verhaal gemaakt om een zo duidelijk mogelijk scenario te maken of te schetsen. Deze afbeelding zie je hier onder.

Feedback: Het vraagstuk wordt deels opgelost. Dit blijkt ook uit de test van de ns zelf die ze uitgevoerd hebben. Verder is het nog goed om naar meerdere technieken te kijken. Er zou bijvoorbeeld een systeem aangelegd kunnen worden om te meten op welke plek de trein stopt. Creatief gezien is het al gedaan maar als het gaat om de stickers lijkt dit interessanter vanwege kosten plaatje. Mist nog een stukje op het gebied van waar de trein stopt. Met mijn huidige uitwerking zal het waarschijnlijk wel opgelost worden maar dit zal moeten blijken. Concept is voldoende.