Interactief

Spacemakers

Bij spacemakers heb ik samen met een groep andere studenten (van verschillende scholen en opleidingen) en hyperculture (bedrijf) gewerkt aan een thematisering. Hier hebben wij gekozen voor een botanische tuin. Hiervoor heb ik een combinatie tussen planten en techniek gemaakt met als uitgangspunt ‘wat als de techniek en planten samen smelten’. Voor meer informatie over het proces van het project kun je boven op de titel drukken. De planten werden actief gemapt door een Xbox Kinect sensor.

Arduino Cijfer

In deze skill (opdacht) heb ik geleerd om beter te coderen met de Arduino. Ik begon met het testen van elke servo. Een servomotor is een motortje die een draaiende beweging maakt. Dit heb ik een voor een gedaan. Hierna ben ik verder gegaan met het testen van elke servo op een Arduino. Ik maak hier gebruik van 7 servo’s. De servo’s draaiden allemaal en hadden hierbij ook extra voeding nodig.

Phileutonia

We hebben voor een Helmonds orkest visuele uitwerkingen moeten maken. Hierbij heb ik led strips geprogrammeerd om kleine visuele effecten erbij te maken. Met een afstandsbediening kun je de verschillende nummers laten weergeven. Deze zijn uiteindelijk niet gebruikt omdat dit een aantal technische beperkingen met zich mee bracht. Verder was het wel een super gaaf project om uit te proberen.